Posljednji mjesec foto natječaja KULTURA U FOKUSU 2016.

Posljednji mjesec foto natječaja KULTURA U FOKUSU 2016.Ena Bebek :: prije 7 godina

Fotografski natječaj KULTURA U FOKUSU 2016. pokrenut je u namjeri kako bi se fotografiji, bilo dokumentarnoj, bilo interpretativnoj počeo davati veći značaj, a tematizira četiri kategorije:

  •         Portret umjetnika
  •          Kazališne, filmske i plesne umjetnosti
  •         Koncertna fotografija/ glazbene manifestacije
  •          Galerijske i muzeološke izložbe i performanse

Natječaj je  otvoren za sve profesionalne fotografe kao i ljubitelje fotografije koji su uspješno  fotografski zabilježili  neku od kulturnih manifestacija (predstave, izložbe, performanse, koncerte, ples, muzeološke izložbe …i portret umjetnika). Uzimaju se u obzir radovi nastali od 1.siječnja 2016. do 1.prosinca 2016., do kada je foto natječaj i otvoren. Stoga vas pozivamo da se pridružite natječaju i prikažete svoje viđenje kulture u Hrvatskoj.

Izabrane fotografije od strane stručnog žirija predstavit će se kroz izložbeni postav, a među njima pobjedničke fotografije po kategorijama, i fotografija godine KULTURA U FOKUSU 2016. Dodatni poticaj autorima je i nagradni fond na PBZ poklon kartici.

Više o pravilima, žiriranju, nagradnom fondu te autorskim pravima možete pročitati na linku natječaja: http://mediapitch.com/contests/27, a zašto smatramo da je ovaj natječaj važan u nastavku teksta.

U Hrvatskoj i u svijetu ne posvećuje se dovoljno pažnja dokumentarnoj ili interpretativnoj fotografiji i njenim specifičnostima, ni s muzeološkog (teorijskog), ni s muzeografskog (praktičnog i primijenjenog) stajališta, kao niti fotoreporterskoj fotografiji koja kroz medije dopire do šire javnosti. Stoga,  kroz ovaj natječaj namjera je ostvariti dodatnu pozornost autora i kulturnih  institucija za ovaj vid umjetničkog izražaja, poticati kreativnost i stvoriti uvjete za umjetnička i znanstvena istraživanja kao podlogu za bolju komunikaciju kulturnih manifestacija u široj javnosti.

Namjera je kroz izložbene postave u raznim kulturnim institucijama, primarno onim institucijama i ustanovama u kojima su nastale pobjedničke fotografije po kategorijama, kako bi se šira javnost upoznala s autorskim radovima natjecatelja.

Komentari su isključeni za ovu vijest.