Odabrani članovi žirija fotografskog natječaja Kultura u fokusu 2018./2019.

Odabrani članovi žirija fotografskog natječaja Kultura u fokusu 2018./2019.Mediapitch :: prije 4 godine

Fotografski natječaj Kultura u fokusu otvoren je za sve profesionalne fotografe, kao i ljubitelje fotografije koji su uspješno fotografski zabilježili  neku od kulturnih manifestacija kao što su predstave, izložbe, performanse, koncerte, ples, muzeološke izložbe, portret umjetnika, kao i spomeničku baštinu. S obzirom na to da se natječaj približava kraju, imenovan je cijenjeni žiri koji će vrednovati prijavljene radove te će se tim putem izabrati oni najuspješniji. 

Žiri se sastoji od stručnjaka, koji su najbolji u svom području i iza sebe imaju godine iskustva u radu na područjima koji uključuju fotografiju i kulturologiju.

Pomno odabran žiri čine sljedeći članovi:

Siniša Hančić – Fotograf i savjetnik za autorsko pravo u medijima. Autor i pokretač foto agencije PIXSELL, najsnažnije agencije u ovom dijelu Europ. Fotografijom se bavi 40 godina, a objavio ih je više od 20 tisuća. 

Draženka Jalšić Ernečić - Povjesničarka umjetnosti, etnolog, kustos u muzejskim zbirkama, kustos i urednik fotografije. U Muzeju grada Koprivnice zadužena je za 13 muzejskih zbirki odjela umjetnina. Objavljuje stručne tekstove, eseje i prikaze iz povijesti umjetnosti i suvremene umjetnosti, s posebnim naglaskom na fotografiju, antropologiju fotografije i vizualnu komunikaciju. 

Dženat Dreković - Umjetnički direktor Foto galerije Jelićeva u Sarajevu, BiH. Član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti Bosne i Hercegovine (ULUPUBIH) te je trenutno na postdiplomskom studiju iz fotografije na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Krasnodar Peršun - Fotoreporter CROPIX fotografske agencije, asistent na kolegiju Foto i video novinarstvo na studiju Novinarstva na Veleučilištu VERN u Zagrebu, član Autorskog studija - ffv u Zagrebu te stalni postav samostalne izložbe Red carpet u Movie Pubu i Movie Hotelu u Zagrebu.

Doc. art. dr.sc. Mario Periša -  Predaje fotografske kolegije na odjelima za Umjetničke studije, Multimediju i Novinarstvo na Sveučilištu Sjever. Član je ULUPUHA, Zbora fotoreportera Hrvatske. Težište njegovih interesa usmjereno je prema istraživanju percepcije vizualnog komuniciranja fotografskih procesa i gesti, koje publicira kroz umjetničke, znanstvene i stručne radove.

Natječaj Kultura u fokusu je javan i sudjelovanje je besplatno, a za sve zainteresirane rok predaje radova je 28. veljače 2019. godine do 23:00 sata.


Komentari su isključeni za ovu vijest.