[KULTURA U FOKUSU] UMJETNIČKA OSTAVŠTINA MARIJE BRAUT

[KULTURA U FOKUSU] UMJETNIČKA OSTAVŠTINA MARIJE BRAUT Ena Bebek :: prije 6 godina

Dragi zaljubljenici u fotografiju, pozivamo vas na predstavljanje fotografkinje Marije Braut te njene umjetničke ostavštine, 24. studenog (četvrtak). Predstavljanje će se održati u Arhivu Tošo Dabac (Ilica 17., Zagreb) s početkom u 18:00 sati.

Marija Braut, učenica i suradnica Toše Dabca, ujedno i jedina fotografkinja iz njegova tima, zaslužuje svojim opusom mjesto uz velikog mentora, pa tako njena kći svu ostavštinu svoje majke želi ostaviti Arhivu Tošo Dabac i Muzeju suvremene umjetnosti.

Svi posjetitelji koji dođu na ovo predstavljanje, osim fotografija, moći će vidjeti cijelu ostavštinu Marije Braut koju čine i katalozi izložbi, knjige priručne biblioteke, fotografska oprema, gramofonske ploče, CD-ovi, nagrade za umjetničko stvaralaštvo, neki osobni predmeti, poslovna dokumentacija i korespondencija.

Saznajemo kako će na predavanju će biti prikazane fotografije podijeljene u nekoliko tematskih cjelina, a osim amblematskih, odabrane su i manje poznate snimke. Izdvajamo sustavno snimanje obnova značajnih objekata: zagrebačke Gradske kavane arhitekta Ignjata Fischera, Hotela Palace i Muzeja Mimara te fotografsko bilježenje izgradnje Novog Zagreba. Veliki petak na Korčuli, Dubrovnik – Ljetne igre i ciklus ratnih fotografija teme su izvan Zagreba. Bit će prikazani i portreti poznatih osoba, ali i profesionalne i amaterske fotografije koje prikazuju Mariju Braut, fotografkinju koja je voljela da je snimaju.

Više o predavanju možete pročitati na linku: https://www.facebook.com/events/669715853203103/

Komentari su isključeni za ovu vijest.