[KULTURA U FOKUSU] JOIE DE VIVRE u Galeriji AŽ

[KULTURA U FOKUSU] JOIE DE VIVRE u Galeriji AŽEna Bebek :: prije 3 godine

Do kraja našeg foto natječaja KULTURA U FOKUSU 2016. ostalo je nešto više od dva tjedna. Ako još niste pronašli inspiraciju ili ste u potrazi za savršenim kadrom, pozivamo vas na izložbu Ksenije Turčić “Joie de vivre” koja je otvorena u Galeriji AŽ do 17. studenog.

Iz Galerije AŽ saznajemo kako se radi o autorici koja je zadnjih godina realizirala niz zapaženih i nagrađivanih radova u mediju videa, a na ovoj se izložbi predstavlja zidnom instalacijom u kojoj kao osnovni materijal koristi odbačene fotografije iz obiteljskih albuma koje je skupljala i/ili kupovala u formi obiteljskih albuma na buvljacima, figurativno rečeno, za sitne novce. Riječ je o mnoštvu foto-dokumentacije u rasponu od crno-bijelih fotografija koje datiraju od dvadesetih godina dvadesetog stoljeća pa sve do kolor fotografija s kraja tog istog stoljeća. 

“Životne trenutke, posebice one sretne, dokoličarske, obljetničke i slavljeničke mas-medijska upotreba fotografije je označila kao središnju os oko koje se izvodi osobni i kolektivni memorijski narativ cjelokupnog života jedne generacije. Iako različite u tehnici, toposu, vremenu, rodu, etnosu, sve fotografije s kojima baratam u ovom radu snimljene su kao da bilježe gotovo jednak sadržaj ljudskog bivanja. Stoga se pojavila potreba da lica, tijela, zadnje otiske nečijih sretnih trenutaka zaštitim od pogleda te ih preslikam...'' (Ksenija Turčić)

Komentari su isključeni za ovu vijest.