[KULTURA U FOKUSU] III BIENNALE HRVATSKE MLADE FOTOGRAFIJE

[KULTURA U FOKUSU] III BIENNALE HRVATSKE MLADE FOTOGRAFIJEEna Bebek :: prije 3 godine

Da je fotografija, kao umjetnost, ušla u sve pore naše kulture dobro je poznato. Ako ste zaljubljenik u fotografiju i kulturna događanja, pozivamo vas da se prijavite na natječaj KULTURA U FOKUSU 2016. te da svoje radove prikažete na skupnoj izložbi po završetku natječaja.

Ako volite fotografiju, pozivamo vas na svečano otvorenje izložbe Hrvatske mlade fotografije u organizaciji studenata Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru i Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar. Otvorenje izložbe održat će se 10. studenog 2016., u Galeriji umjetnina, s početkom u 19 sati (Zadar). Izložba je otvorena do 24. studenog 2016. u Galeriji umjetnina u Zadru.

Nakon pola godine intenzivnog rada i provedbe tromjesečnog natječaja pristigle su ukupno 103 prijave sa ukupno 440 fotografija. Dva stručna žirija u sastavu Karla Lebhaft, Nevena Štokić  i Bojan Mrđenović u 1. krugu te Ljubica Srhoj-Čerina, Vinko Srhoj, Suzana Valenta, Željko Karavida i Jelena Šimundić Bendić u 2. krugu odabrali su 77 fotografija 25 mladih autora. Prema izboru drugoga stručnog žirija prvo je mjesto osvojio Ino Zeljak (ciklus Jadrija), drugo Magdalena Ptiček (ciklus Mrtva priroda - Prešućivano) a treće Petra Ana Čubelić. Tradicionalno, pobjednici će biti nagrađeni pobjedničkom izložbom iduće godine i prigodnim plaketama.

Komentari su isključeni za ovu vijest.