Nova premijera u Frankopanskoj 10

Nova premijera u Frankopanskoj 10Ana Posavec :: prije 7 godina

Na daske gradskog dramskog kazališta Gavella u petak (25. ožujka) staje nova predstava - "Kao na nebu" švedskog autora Kaya Pollaka, u režiji Renea Medvešeka. "Riječ je o adaptaciji švedskog kino-hita "Kao na nebu" Kaya Pollaka, koji je 2004. bio veliki hit u Švedskoj, osvojio niz nagrada među kojima i Oscara za najbolji strani film" - doznajemo iz Gavelle.

"Kao na nebu", pripovijetka o zajedništvu i stvaranju homogene grupe ljudi / izvođača iz naoko posve raznorodnih i nepovezanih jedinki, o moći glazbe i umjetnosti općenito da mijenja ljude i liječi ih, i potrebi za izražavanjem, o tišini i slušanju. To je priča koja, kroz glavni lik, međunarodno uspješnog dirigenta Daniela, progovara o odnosu između pojedinca i zajednice. Daniel se, zasićen i izmoren dugogodišnjim napetostima kakve donosi život vrhunskog glazbenika, vraća u svoje rodno mjesto u potrazi za mirom i izolacijom. Njih bi vjerojatno i pronašao, no voditelj lokalnog crkvenog zbora zamoli ga za pomoć u radu s pjevačima-amaterima pa Daniel prihvaća ponudu koja će mu promijeniti život na neočekivan način. (izvor: Gavella)

Koje su to promjene koje će se događati u životu Daniela, ali i članova crkvenog zbora možete provjeriti od ovog petka u Frankopanskoj 10.

Komentari su isključeni za ovu vijest.