Najbolje fotografije Hrvatskog nogometnog saveza

Kontakt

Vrsta natječaja

  • Fotografski sadržaj
  • Privatno ocjenjivanje

Kraj natječaja

  • 01.11.2013. 00:00

Vrhunski sport više je od zabave. On generira pozitivan stav prema fizičkoj aktivnosti, natjecanju i promociji pozitivnih vrijednosti. Kako bi dodatno učvrstili i uobličili te činjenice, Hrvatski nogometni savez i Zbor fotoreportera Hrvatske organiziraju fotografski natječaj čiji je cilj kroz vrhunske fotografije hrvatskih reprezentativaca, njihovih navijača i prateće atmosfere pripremiti vizualni doživljaj jednog od najraširenijih i utjecajnijih sportova u svijetu.

OPSEG I KATEGORIJE

Natječaj je fokusiran na utakmice A vrste Hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. U obzir dolaze sve utakmice od početka kvalifikacija u kojima je sudjelovala Hrvatska. Fotografije moraju obavezno biti povezane s Hrvatskom i Hrvatskom nogometnom reprezentacijom (hrvatske zastave, hrvatski sportaši, dresovi i drugi promotivni rekviziti).

Natječaj je podijeljen u 3 kategorije: UTAKMICA / STADION / GRAD.

U kategoriju Utakmica u obzir dolaze fotografije snimljene na terenu tijekom trajanja utakmice – sportaši i sportsko nadmetanje.

U kategoriji Stadion traže se fotografije tribina i drugih dijelova stadiona koje ilustriraju navijački zanos te pozitivne emocije koje pobuđuje sportsko nadmetanje.

U kategoriji Grad šalju se fotografije navijača i ukrasa koji su dio atmosfere u gradu domaćinu utakmice.

SUDJELOVANJE

U natječaju mogu sudjelovati svi fotografi, bez obzira na nacionalnost, s fotografijama koje ilustriraju gore navedene kategorije. U obzir dolaze samo fotografije snimljene na dan i u mjestu utakmice u kojoj je hrvatska vrsta sudjelovala u službenoj kvalifikacijskoj utakmici.

ROKOVI I SLANJE

U obzir dolaze sve utakmice tijekom kvalifikacija, a natječaj završava sa zadnjom službenom utakmicom u studenom 2013.g.

Fotografije će se zaprimati preko Mediapitch.net online servisa.

ŽIRI

Organizatori će do kraja natječaja odabrati članove žirija, u kojem će biti predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza, Zbora fotoreportera Hrvatske, nogometni reprezentativci i drugi prema odabiru organizatora.

Žiri će odabrati po jednu pobjedničku fotografiju u svakoj od kategorija. Ukoliko bude mogućnosti, žiri će odabrati i određeni broj fotografija za izložbu kojom će se promovirati natječaj i njegove vrijednosti.

NAGRADE

Vrijednost nagrada i njihov oblik će biti objavljen do kraja natječaja.

KORIŠTENJE FOTOGRAFIJA

Organizatori se obvezuju da će zaprimljene i odabrane fotografije koristiti samo u svrhe navedene u ovom natječaju, a koje uključuju promociju natječaja u medijima i promociju natječaja kroz izložbu. Fotografije neće biti korištene u druge svrhe bez dozvole autora. Autori zadržavaju sva prava nad poslanim fotografijama.

KONTAKT

Za sva pitanja kontaktirajte Zbor fotoreportera Hrvatske na [email protected]

Organizator natječaja je isključio komentare.
Molimo vas da se prijavite kako bi vidjeli pristigle prijave.