Ulična fotografija

Kontakt

Vrsta natječaja

  • Fotografski sadržaj
  • Privatno ocjenjivanje

Kraj natječaja

  • 31.05.2017. 11:00

MOP Špancifest multimedija festival organizira fotografski natječaj na temu  ULIČNA FOTOGRAFIJA. Natječaj je otvoren za sve  redovne i izvanredne studente  Sveučilišta Sjever.

Najuspješniji radovi bit će predstavljeni na izložbi u Galerijskom centru Varaždin.

 

Ulica kao javna površina, u kojoj se susreću mnoga lica (u-lica), predstavlja prostor koji je ispunjen svakodnevnim trenutcima života  noseći obilježja tehničkih i kulturoloških  dostignuća.

Ulična fotografija / Street photography/ često je doživljena kroz važnost dokumentarističke naracije, ispunjena onim odlučujućim trenutkom kojeg detektiramo u Bressonovom pristupu, ali to nije jedini način kojim se može u jednom kadru doživjeti sve ono što nam privlači pažnju ili inspirira da fotografijom privučemo drugima pažnju te ukažemo na jedan puno suptilniji svijet od onog kojeg olako i u svakodnevnoj rutini površno vidimo i doživljavamo.

 

PRAVILA SUDJELOVANJA

 

 Sudjelovati mogu studenti  Sveučilišta Sjever.

 Natječaj je otvoren do 02. svibnja u 10 sati (prije podne) 2017. godine.

Fotografije se zaprimaju završno s 02. svibnja do 09 i 59 minuta, na servisu Mediapitch, www.mediapitch.com

 Autori mogu poslati ukupno do 10 fotografija nastalih u protekle 2 godine.

 Za sve fotografije autor mora u opisu navesti  kratku autorsku izjavu (priču).

 Sve fotografije moraju biti u digitalnom formatu, preporučeno 3000 piksela po dužoj stranici, u JPG formatu.

Za ovaj natječaj su dozvoljene različite obrade fotografskom slikom. 

MOP Špancirfest i MEDIAPITCH zadržavaju pravo na objavu svih fotografija pristiglih na natječaj, na internetskim stranicama, na društvenim mrežama te u svojim specijaliziranim publikacijama.

 Svi koji nemaju status studenta bit će diskvalificirani .

 

 ŽIRI

 

Stručni žiri će predstavljati profesionalni fotografi, likovni umjetnici koji u svom radu koriste fotografiju kao medij i profesori fotografije. Žiri će po definiranim uputama i kriterijima ocjenjivati tehničko-tehnološke karakteristike produkcije i sintaktičko-semantičke aspekte, izražene kroz prisvajanje vanjskih stanja (vjerodostojnost preslike i realističnost...), posredovanje unutarnjih slika (simbolizam, subjektivnost...), stvaranje novih odnosa (strukturne slike, konstrukcije, apstrakcije, kompozicije...) i refleksiju medijalne stvarnosti (refleksivne, analitičke, konceptualne fotografije...).

IZLOŽBA

Predstavljanje odabranih radova bit će 04.svibnja 2017 u 18 sati u Galerijskom centru Varaždin, Uska ulica 7 u Varaždinu.

 

Organizator natječaja je isključio komentare.
Molimo vas da se prijavite kako bi vidjeli pristigle prijave.