BUDI IN -BUDI GREEN

Kontakt

Vrsta natječaja

 • Fotografski sadržaj
 • Privatno ocjenjivanje

Kraj natječaja

 • 13.09.2016. 09:00

Čovjek je ovladao prirodom prije nego što je naučio vladati samim sobom.
                                                                                  Albert Schweitzer

Produžen natječaj do utorka 13.rujna, 2016 do 09:00 sati.

Svatko može učiniti nešto za spas prirode i ozonskog omotača koji čuva Zemlju od štetnih utjecaja Sunčeva zračenja, utječe na klimu na Zemlji i atmosfersku raspodjelu temperatura. Međutim, posljednjih godina se stanje na globalnoj razini pogoršava umjesto da se popravlja. Još jednom se trebamo podsjetiti kako imamo samo jedan planet za život i koliko je dragocjeno ono što nam svakodnevno daje.

GKP Komunalac d.o.o., preko platforme Mediapitch, organizira foto natječaj „Budi IN...Budi GREEN“, a od sudionika natječaja se očekuje da fotografskom tehnikom prikažu motive vezane uz ekologiju, prikupljanje i zbrinjavanje otpada ili što bi svatko od nas mogao učiniti za zeleniji grad i planetu Zemlju. Sudionici natječaja mogu sami odabrati motiv koji će zabilježiti fotoaparatom ili izabrati neki od ponuđenih motiva.
Pravo sudjelovanja imaju svi profesionalni fotografi, amateri i građani iz Republike Hrvatske.

Budite fotograf koji razmišlja konceptualno ili  dokumentira vjerodostojno, simbolički ili jasno prikazivački; tehnički dotjerano ili pak ležerno i slobodno, ali likovno upečatljivo. Informirajte ili sugerirajte vašu viziju ili praksu što činite za svoj okoliš. Prepoznat ćemo originalnost i kvalitetu vašeg rada te uvrstit ga u izložbeni postav a vas nagraditi wellness paketom za okrijepu nakon uloženog "truda".

Kod prijave fotografija potrebno je: u opisu upisati mjesto, vrijeme i opis događaja te ime autora. Žiri će od pristiglih radova odabrati najbolje fotografije, pritom vodeći računa o ideji, kompoziciji, kreativnosti, tehničkoj kvaliteti i kvaliteti prikaza zadane teme. Upload fotografija vrši se na stranici  http://mediapitch.net/ nakon registracije. Autori su obvezni upisati funkcionalni mail, ime i prezime, kako bi bili pravodobno informirani o rezultatima natječaja.

Na natječaj se možete prijaviti  do 13. rujna 2016.do 09:00 sati.

Teme su slijedeće:

         Pejzaž kojeg volim

·         Otpad nije smeće

·         Kako pravilno postupati s otpadom

·         Misli zeleno

·         Moj doprinos zelenijem gradu

·         Što činimo da spasimo planet od smeća

·         Zaštitimo ozonski omotač

 

Ovaj foto natječaj otvoren je povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite ozonskog omotača s ciljem podizanja svijesti o potrebi njegova očuvanja za naraštaje koji dolaze.

Ozonski omotač dio je Zemljine atmosfere koji se nalazi od deset do pedeset kilometara iznad njezine površine i štiti je od štetnog Sunčeva (ultraljubičastog) zračenja tako da ga upija. Znanstvenici su sedamdesetih godina prošlog stoljeća otkrili da postaje sve tanji. Posebno oštećena područja nazivaju se „ozonske rupe“, a uzrokovao ih je čovjek svojim djelovanjem.

 

PRAVILA:

 • Natječaj je otvoren za sve profesionalne fotografe, amatere i građane iz Republike Hrvatske, koji su objektivima svojih fotoaparata zabilježili vlastite interpretacije zadanih motiva
 • Svaki autor može maksimalno poslati 10 fotografija
 • Natječaj je javan i sudjelovanje je besplatno. Autori fotografija zadržavaju autorska prava i prijavljivanjem se slažu da se njihove fotografije, bez naknade, koriste u promotivne svrhe natječaja na društvenim mrežama Mediapitcha i Komunalca te na web stranicama Komunalca
 • Pristup temi je slobodan uz poštivanje osnovnih tema natječaja
 • Fotografije mogu biti izvedene u kolor ili crno-bijeloj tehnici
 • Nije dopušteno stavljanje  potpisa autora na fotografiju.
 • Fotografije koje stignu nakon završetka natječaja, ili ne ispune neke od zadanih uvjeta navedenih u prethodnim točkama, neće se razmatrati
 • Natječaj je otvoren do 13. rujna 2016.u 09:00 sati.
 • Organizator će nakon završenog natječaja najbolje fotografije predstaviti javnosti na izložbi povodom obilježavanja Međunarodnog dana ozonskog omotača u petak, 16. rujna 2016. godine u 19 sati u Domu mladih
 • Organizator će koristiti odabrane fotografije sa izložbe za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva i promoviranje teme koju fotografije interpretiraju.
 • Dodjela nagrada za najbolje tri fotografije održati će se u Doma mladih (Koprivnica) 16. rujna 2016. u 19:00 sati
 • Odabrane fotografije za izložbu objavit ćemo na www.komunalac-kc.hr
 • Rezultati natječaja objavit će se prije službene dodjele nagrada

 

 

TEHNOLOGIJA I VELIČINA:

 

·         Fotografije se isključivo šalju u digitalnom obliku u .jpg /.jpeg/ formatu pojedinačne veličine fotografije / datoteke / ne veće od 4 MB.

·         Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.

 


NAGRADNI FOND:


1.      NAGRADA: WELLNESS PAKET na Gradskim bazenima Cerine za dvije osobe + DIGITALNI FOTO  OKVIR 

*Uključuje tjednu ulaznicu za bazen, aroma masažu cijelog tijela i finsku saunu za dvije osobe te digitalni foto okvir

2.      NAGRADA: SPA PAKET na Gradskim bazenima Cerine za dvije osobe + MP4 PLAYER

*Uključuje tjednu ulaznicu za bazen, aroma masažu cijelog tijela i reflekso masažu stopala za dvije osobe te MP4 player

3.      NAGRADA: RELAX PAKET na Gradskim bazenima Cerine za jednu osobu + POWER BANK – prijenosni punjač za mobitel


*Uključuje tjednu ulaznicu za bazen, relax masažu, aroma masažu cijelog tijela, finsku saunu za jednu osobu te Power bank – prijenosni punjač za mobitel

 

 Stručni žiri obavit će selekciju radova i postav izložbe.

Organizator natječaja je isključio komentare.
Molimo vas da se prijavite kako bi vidjeli pristigle prijave.