ŽENSKI LIK

Kontakt

Vrsta natječaja

  • Fotografski sadržaj
  • Privatno ocjenjivanje

Kraj natječaja

  • 31.05.2016. 22:59

Mediapitch i Gradsko dramsko kazalište Gavella pozivaju sve profesionalne fotografe i entuzijaste, da svojim fotoaparatima zabilježe ženski lik po uzoru na glavni lik žene u  novoj predstavi „Filumena Marturano“ u režiji Dražena Ferenčine.

Lik po kojem je ova predstava dobila ime, snažna je i odvažna žena kojoj prijetnju predstavlja puno mlađa ljubavnica njenog nevjenčanog partnera. No Filumena je odviše inteligentna i promišljena da bi na prijetnju društveno pogodne i  prihvatljivije žene, figurativno rečeno, bez razmišljanja. Upravo je ta borba zrelog i staloženog, s jedne strane, te mladog i strastvenog s druge, tema ovog fotonatječaja. 

Tko je Filumena i što se od fotografa traži? „Filumena je žena iznimne inteligencije, instinkta, oštroumnosti te bogatog životnog iskustva. Da, Filumena je proračunata i na trenutke okrutno hladna, ali istovremeno je ponosna i dosljedna. Ona pokreće borbu za povratak svog dostojanstva; dostojanstva koje joj je oduzeo suprug, koje joj je oduzelo licemjerno društvo, ali koje si je oduzimala i sama. Početak je to transformacije: prihvaćanja, odustajanja, smiraja. Ujedno i povratak prave, demaskirane ljudskosti“, doznajemo iz GDK Gavelle.

Cilj ovog fotonatječaja jest ponajprije prikazati ženski lik jakih osobnosti, usredotočena na promišljanja i emocije, zaronjena u oprečnosti slobode izbora i nametljive sudbine, lik obilježen utjecajima "suludog životnog podneblja"...  Sudionicima natječaja daje se na raspolaganje da prikažu ženski lik kao iskusan i racionalan, ali ne nužno lišen  strastvenosti i očuvane ljepote ili samog mladenačkog izgleda.

Natječaj je otvoren povodom premijerne izvedbe nove predstave u GDK Gavella „Filumena Marturano“ u režiji Dražena Ferenčine.

Prijaviti se mogu radovi nastali od 2015 godine. Sve tehnike izvedbe su dopuštene.

ŽIRI:

Žiri će od pristiglih radova odabrati najbolje fotografije, pritom vodeći računa o ideji, kompoziciji, kreativnosti, tehničkoj kvaliteti i kvaliteti prikaza zadane teme. Upload fotografija vrši se na stranici mediapitch.net, nakon registracije. 

Bodovima koje dodjeljuje žiri pridružuje se po jedan bod za tri fotogragrafije koje su osvojile najveći broj lajkova na facebooku.

Autori su obvezni  upisati funkcionalni mail, ime i prezime, kako bi bili pravodobno informirani o rezultatima natječaja.

Preporučena je rezolucija fotografija 3000px po dužoj stranici, u  .jpg formatu, a na natječaj se možete prijaviti do 31. svibnja 2016.

 PRAVILA:

·         Natječaj je otvoren za sve profesionalne fotografe, amatere i građane, koji su objektivima svojih fotoaparata od 2015 do  zatvaranja natječaja zabilježili vlastite interpretacije ženskog lika koji ima obilježja Filumene.

·         Svaki autor može maksimalno poslati 5 fotografija

·         Natječaj je javan i sudjelovanje je besplatno. Autori fotografija zadržavaju autorska prava i prijavljivanjem se slažu da se njihove    fotografije, bez naknade, koriste u promotivne svrhe natječaja na društvenim mrežama Mediapitcha i GDK Gavella

·         Pristup temi je slobodan uz poštivanje osnovne teme natječaja

·         Fotografije mogu biti izvedene u kolor ili crno-bijeloj tehnici

·         Nije dopušteno stavljanje nikakvog teksta, pa niti potpisa autora na fotografiji

·         Fotografije koje stignu nakon završetka natječaja, ili ne ispune neke od zadanih uvjeta navedenih u prethodnim točkama, neće se razmatrati

·         Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2016.

 

NAGRADNI FOND:

Prva nagrada - Gavellina poklon kartica sa 10 ulaznica

Druga nagrada - Gavellina kartica sa 8 ulaznica

Treća nagrada - Gavellina kartica sa 6 ulaznica

*Ulaznice će se moći koristiti i u sezoni 2016/2017

Molimo vas da se prijavite kako bi vidjeli pristigle prijave.