[KULTURA U FOKUSU] IZLOŽBA: “FK – Friedl Kubelka. One Is Not Enough”

[KULTURA U FOKUSU] IZLOŽBA: “FK – Friedl Kubelka. One Is Not Enough”Ena Bebek :: prije 7 godina

Friedl Kubelka sa svojom izložbom „One in not enough“ gostuje u zagrebačkoj Galeriji SC. Izložba je otvorena do 26. studenog (radnim danom od 12:00 do 20:00h te subotom od 10:00 do 13:00h), a možda vam upravo ona posluži kao inspiracija da se prijavite na naš foto natječaj KULTURA U FOKUSU 2016., koji je otvoren do 1. prosinca 2016. godine.

Kako saznajemo iz najave ovog projekta, izložbeni projekt „FK – Friedl Kubelka. One Is Not Enough“ fokusiran je na pojedine serijske radove u kombinaciji s aktualnom serijom portreta umjetničkih stvaralaca iz Senegala iz njihovih arhivskih snimaka.

„U izložbenom projektu FK – Friedl Kubelka One Is Not Enough fokus je na pojedinim serijskim radovima u kombinaciji s portretima kreativaca iz Senegala (pacijenti iz Atelier d'Expression, psihijatrijske klinike u Dakru) te slikama iz arhiva. Izložena je skupina radova koje kontinuirano izrađuje od 1970-ih, serija Gedankenreihen, a u njoj su portretirane uglavnom žene u procesu razmišljanja. U projekciji dijapozitiva u okviru programa otvorenja bit će predstavljena i poznata serija portreta filmaša American Independent Cinema (npr. Paula Sharitsa, Jacka Smitha, Morgana Fishera, Brucea Connera, Michaela Snowa, Jonasa Mekasa, Stana Brakhagea...). Također, u Galeriji SC bit će izložene portretne fotografije Kennetha Angera i Brucea McClurea te cjelovita serija Das Sechste Jahresportrait (1997/98), koju Kubelka rijetko pokazuje“ [kustos projekta Dietmar Schwärzler]

Komentari su isključeni za ovu vijest.