[KULTURA U FOKUSU] Najava predstave „Velika bilježnica“

[KULTURA U FOKUSU] Najava predstave „Velika bilježnica“Ana Posavec :: prije 7 godina

Mediapitch i ZKM vas pozivaju na predstavu „Velika bilježnica“. Priču o dva brata blizanca, čiji su svjetovi suočeni s velikim bitkama, vojskama, tenkovima..., možete pogledati u ZKM-u 13.11. i 27.11.  (nedjelja) u 20:00 sati te 26.11. (subota) u 19:00 sati.

 

O PREDSTAVI: U jednom malom mjestu na rubu ratnih sukoba i smještenom između minskih polja u kući s bakom – babom - žive dva brata, blizanci čija imena ne znamo. Njihovi mali svjetovi suočeni su s velikim bitkama, vojskama, tenkovima, kolonama prognanika, koji iz dječje vizure prije izgledaju kao igra i igračke negoli stvarne prijetnje. Distanciranost blizanaca od stvarnosti i ravnodušnost prema opasnosti ledi krv u žilama. Braća, na početku nijemi promatrači, s vremenom postaju aktivni protagonisti nasilja, njihove reakcije postaju okrutne akcije vođene logikom rata, zazorne sile koja transformira svaku nevinost koja joj se nađe na putu.

Ispričana iz vizure djece, ispisana dječjim rukopisom oblikovanim okolnostima rata, predstava Velika bilježnica otvorila je pogled gledatelja prema budućnosti, budućnosti koja uvijek ostaje na djeci. Redatelj Edvin Liverić, u suradnji s dramaturginjom Lanom Šarić, izvanredno je na scenu prenio minimalistički i zazorni jezik nagrađivanog romana Agote Kristof koristeći jednostavna i efektna scenska rješenja i svjetlosne efekte, a sve to poduprto autorskom glazbom jedinstvene Merime Ključko, svjetski poznate harmonikašice, koja izvodi izravno na sceni. (ZKM)

Glume:  Petar Leventić, Vedran Živolić, Dado Ćosić, Marica Vidušić, Dora Polić Vitez, Danijel Ljuboja, Anđela Ramljak

Režija: Edvin Liverić

Glazbenici: Merima Ključo / Krešimir Lulić

Komentari su isključeni za ovu vijest.